lördag 5 september 2009

En hög

Det jag är sämst på när det gäller scrappandet är att sätta in layouterna i album. Högen med oinsatt har växt och till slut blir de mosade och fula. Helst vill jag att albumen ska vara kronologiska men eftersom jag har layouter ute och far här och där så måste jag lämna luckor i albumen för de som ska in senare om det ska fungera. Och då händer det att jag klämmer in någon annan layout där som behöver en plats. Det går helt enkelt inte att hålla reda på. Busarnas album har varit rätt fulla ett tag och så också familjealbumet så nu gick inte högen få in någonstans. Alltså: fram med nya album till alla. Men då kändes det plötsligt så rörigt i de gamla. Alltså: ut med alla layouter i de fem senaste albumen (de ännu äldre skiter jag i, det går bara inte att flytta runt dem också). Nu ligger de i kronologiska högar på matbordet, en till storbusen, en till lillbusen, en till familjen, en till ett specialalbum till familjen som kanske är ett bröllopsalbum eller ett högtidsalbum (scrappade inte då vi gifte oss men har gjort några bröllopslayouter senare som jag inte vill sätta lägst fram i mitt första album), en till mig och en med nära och kära. Då tog albumfixarenergin helt slut. Jag har tröttnat och fundrar på om vi behöver använda matordet före jul, eller ska jag slänga rubbet? Någon som vill sätta in ca 200 layouter? Jag vet inte ens hur någon kan ha hunnit göra dem. Jag bjuder på latte!

Hur gör du för att hålla ordning på dina layouter? Har du olika albumkategorier, kronologiskt eller huller om buller? Eller kan du inte heller bjuda på middag på ditt matbord?

2 kommentarer:

annannadesign sa...

Hmmm, bra fråga! Jag har huuur många album som helst, och det fanns en tanke från början... De enda album som funkar fortfarande är tjejernas (varsitt) och mitt BOM-album (av den enkla anledningen att jag nästan aldrig scrappar om mig själv!) Så om jag skulle göra som du, dröjer det bra länge innan vi kan ha middagsgäster;)

Jenny sa...

Så kan det vara :)

Jag gör så att jag har ett album där jag stoppar allt jag gjort detta år. Sedan har jag album för varje år. Någon gång i jan sätter jag mig och tömmer det album jag fyllt under året och sorterar in kronologiskt i årsalbumen. Bara ett häst jobb per år alltså :)

Kram Jenny