söndag 12 juli 2009

tillfälligt avbrott?

Rödlöga var toppen! Vi råkade komma dit på Göstadagen, som är en festdag till minne av Gösta som tydligen startade Rödlögaboden och gjorde en massa annat för ön. Jag antar att det gjorde att vi såg 100 personer vid affären istället för 5. Det var några marknadsstånd, strömmingsförsäljning, fiskdamm och ostmarknad. Vi passade på att äta lunch på caféet vid vattnet.

På kvällen gick vi en promenad över ön. Den är som en svensk djungel med bara smala stigar. Tyvärr blev det lite för jobbigt för alla utom maken att ta sig fram.

I morse fick vi förklaringen till varför Storbusens ork tröt så totalt. Över 39 i feber. Det slutade med att vi körde in till Nortälje för att gå till doktor imorgon eftersom jag tror han har halsfluss.

lördag 11 juli 2009

kastat loss igen

Vaknar till sol och vind som känns så mycket snällare än innan, fast nog blåser det. Vi kastar loss diretkt efter frukost. Det känns som vi inte kört på så länge att man glömt att det inte är en husvagn (fast gungig) vi bor i. Kanske blir det Rödlöga som är dagens mål. Vi får se när vi kommer ut lite.

Igår hade busarna en toppendag. De hittade kompisar att spela Yatzy, poker (ska barn det?!), fotboll och fiska med. Lite bad och hopp från trampolinen på berget hanns också med. Storbusen är modig som hoppar där tycker jag. De avslutade kvällen med att tvinga martin att panera och steka småspigg till fiskburgare. Av dem blev dock inte många beniga tuggor tagna.

torsdag 9 juli 2009

skogens guld

Efter den blåsiga o regniga natten och förmiddagen har vi haft en riktigt mysig dag. Vi gav oss ut på promenad i regnkläder. Det porlade både här och var från nytillkomna små bäckar och i diken här på Finnhamn och lillbusen sprang före och varnade för stora pölar. Vi lyxade till det med att duscha på vandrarhemmet och busarna spelade lite storschack innan vi gick vidare och åt lunch på värdshuset. Det minns jag med fasa från förrförra sommaren då båda busarna bar sig åt som jag vet inte hur, men idag var de som aldeless vanliga små änglar och vi hade en trevlig stund. På vägen tillbaka till båten tog vi naturstigen och hittade en hel massa kantareller så nu blir det förättsmörgås med gräddstuvat guld till middag!

onsdag 8 juli 2009

I väntan på kuling

Efter några trevliga dagar på klubbholmen med blandat fin- och tråkväder och också ett trevligt besök av lillasyster med stora magen, söta E o S drämde smhi till med prognos torsdag och fredag med vindar upp till 21 m/s. Dags att hitta ett bra ställe att ligga och vänta ut ovädret tänkte jag. Efter lite klurande fick det bli Paradiset, Finnhamn. Fördelar: som en inramad gryta. Nackdelar: en ganska stor gryta där vinden kan få fart ändå. Nu är prognosen något snällare men kulingvarning står kvar.
Kände mig rätt nöjd väl framme här ända tills "gubbarna" i grannbåtarna började prata med varandra om huruvida man behövde byta hamn nu och en båt raskt gav sig av. Jag kunde bidra med senaste prognosen och nu har gubbarna som är kvar och jag enats om att om ostlig vind stämmer så är det det bästa.
Vad maken gör? Seglar jolle i solskenet och är inte alls orolig. Å andra sidan blir det han som får hålla i båten i natt om det behövs. Ska bli spännande!

torsdag 2 juli 2009

Humla

En humla jag träffade på Gällnö.