onsdag 8 juli 2009

I väntan på kuling

Efter några trevliga dagar på klubbholmen med blandat fin- och tråkväder och också ett trevligt besök av lillasyster med stora magen, söta E o S drämde smhi till med prognos torsdag och fredag med vindar upp till 21 m/s. Dags att hitta ett bra ställe att ligga och vänta ut ovädret tänkte jag. Efter lite klurande fick det bli Paradiset, Finnhamn. Fördelar: som en inramad gryta. Nackdelar: en ganska stor gryta där vinden kan få fart ändå. Nu är prognosen något snällare men kulingvarning står kvar.
Kände mig rätt nöjd väl framme här ända tills "gubbarna" i grannbåtarna började prata med varandra om huruvida man behövde byta hamn nu och en båt raskt gav sig av. Jag kunde bidra med senaste prognosen och nu har gubbarna som är kvar och jag enats om att om ostlig vind stämmer så är det det bästa.
Vad maken gör? Seglar jolle i solskenet och är inte alls orolig. Å andra sidan blir det han som får hålla i båten i natt om det behövs. Ska bli spännande!

1 kommentar:

Malin sa...

Trots vädret är jag grymt avundsjuk. Jag har inte varit ute i skärgården på flera år och en båt finns inte riktigt på min prioritetslista ännu...troligen inte på typ 10 år! Fast jag seglar ju hellre, men motorbåt duger rätt bra det med ;)