söndag 30 mars 2008

Glad över vänner, beslut och sol


Det här är en scraplift av Jamie Waters fast hon hade en massa mönstrade pappersremsor. Den blev lite galen med allt det prickiga och gröna... men vad gör det? Allt material kommer från Reprint och filtbandet och rub-onsen har de hämtat hem från Kaiser scrapbook i Australien som är ett märke med många fina nyheter. De har även släppt självhäftande blingstenar och pärlor som är såå fina! Några av pärlorna (de grå) var med i förra inläggets layout.
Hade en mycket trevlig kväll igår med gamla vänner som vi inte träffat irl på allt för länge och idag firar vi våren med att baka kakor i solskenet i sandlådan.

anni - galen i sol, mera sol, mest sol

fredag 28 mars 2008

Han har snott min ring men kan åka lift..


Han har snott min förlovningsring den lilla busen. När jag frågar var den är så säger han att han gömt dem men att nu är den borta och så slår han ut med händerna som en trollkarl som ska visa att de är tomma. Jag hittar den inte heller. Får de göra så? Ens barn alltså. Kan man klaga någonstans?

Har gjort en layout som hyllar att samma buse är så duktig på att åka lift. Jag tycker i alla fall att det är coolt att vara ganska nyss tre och fixa det. Men jag vet inte om han förtjänar den hyllningen idag dock... mutter... blä

onsdag 26 mars 2008

Den ungen är galen...

Nyaste lilla kusinen är poppis hos båda busarna. Lillbusen vill gärna klappa och berättar för lilla E att han tycker om henne. När jag skulle fota dem tillsammans ser jag till min förskräckelse genom kameran att lillbusen biter tag i örat. När jag tar bort kameran och frågar om jag verkligen såg rätt så nekade han men såg lite skyldig ut. Och sedan när jag tog fram bilden i datorn så såg jag ju att jag uppfattat rätt. Nu kan det inte ha varit något hårt bett eftersom lilla E inte sa något alls om det. Han kanske bara ville smaka om hon är så go´ som hon ser ut!?

tisdag 25 mars 2008

Våfflor och karate

Knappt hade vi packat upp skidkläderna så kom min söta syster och lilla E på besök. Storbusen hörde på bollibompa att det var våffeldagen idag, så vad som stod på menyn för dagen var givet. Karate har varit ett tema här idag och alla under 7 var klädda för en fight. Storbusen fastnade dock inte på blid med det gjorde lillbusen och lilla E. Världens sötaste karatisar!

söndag 23 mars 2008

strålande sol, gnistrande snö..


Oj, vilka dagar! Och än är det inte riktigt slut. Vi har haft det härligt här på Högis. Jag har inte ens saknat min dator, vilket är ovanligt. Lillbusen är dock lite övermodig när han ska åka utför, han försöker putta bort pappas hjälp nerför backen. Det är inte allt för smart eftersom han inte kan bromsa. Nu väntar middag!

onsdag 19 mars 2008

Den allra coolaste lilla bruden







Den allra coolaste lilla bruden är lilla E. Men det får kanske bli en solhatt också trots allt, eller vad säger du pappa S ?!

måndag 17 mars 2008

Jag fick så fina pärlor...


Jag fick så fina pärlor från Reprint häromsisten. Så såg jag en layout i scrapbooking etc som jag scrapliftat här och använt bruna pärlor på. Dessutom är jag alldeless betagen av fjärilsstämpeln. Det blir nog många layouter med fjärilar på framöver. I gult - citronfjäril, i blått - blåvinge, rött - julfjäril, kammofärgad - coolingfjäril...
anni - galen i fjäril

söndag 16 mars 2008

Vilken dag!


Solen sken och lillbusen fick börja cykla på riktig cykel med stödhjul. När sadelhöjden väl var lagom cyklade han varv på varv runt gården och verkade aldrig vilja sluta. Det är lite skillnad på honom nu jämfört med bebisvarianten på lo:n ovan.
Jag har lyckats råka ut för slut på bläck i skrivaren för första gången. Ja, det har ju tagit slut tidigare men de gångerna har jag redan innan införskaffat patroner att byta med. Nu blev det tvärstopp i skapandet eftersom jag skulle skriva ut en text som jag behövde för att komma vidare och jag känner inte för att hitta på någon annan lösning. Hoppas det kommer patroner med posten imorgon!

fredag 14 mars 2008

Vad ska man säga?

Jag vet inte riktigt vad jag gjort här .. bl a stämplat med en tom toarulle och en medicinkopp och använt nya superfina brads, rubons och filtblommor från Reprint.

När den här lillbusen och jag kom hem igår från dagis så undrade han vem som låst vår ytterdörr. När jag sa att det var jag sa han att bara pappa fick låsa och att jag skulle låtit bli att låsa. - Men man måste låsa när man inte är hemma, säger jag. -Varför då? undrar lillbusen. Vad säger smarta jag då? Jo. -Annars kan det komma in tjuvar som vill ta våra saker. Lillbusen blir tyst. Jag låser upp och vi kliver in. Lillbusen är fortfarande tyst och ser sig noga omkring men viker inte från min sida. -Var är tjuvarna , mamma? säger han sedan.
Vad bra att skrämma upp sina barn med tjuvar som vill ta våra saker! Nästa gång ska jag säga att det kan komma galna mördare också, då blir han säkert trygg och glad...

måndag 10 mars 2008

En cooling


Storbusen är med i barnhörnan i mars/april nummret av Scrapbooking mm. Han har gjort en layout om sin gulliga lillebror och är riktigt stolt över att den kom med. Men mest nöjd är han nog över att han ska få betalt för layouten! Han skulle även ha med ett foto av sig själv och då fick jag ta nya foton med favorittröjan och så valde han det han gillade bäst.

söndag 9 mars 2008

En trött nydöpt prinsessa och samma prinsessa betydligt piggare.


En liten prinsessa döptes igår. Jag tror hon tyckte att det var lite arbetssamt att bli döpt och till sista psalmen så somnade hon passande in så hon fick vila upp sig inför fortsättningen hemma. Prinsessans mor är min allra sötaste syster!

fredag 7 mars 2008

Minialbumet var inte borta.





Det var storbusen som nöjt hade tagit med sitt nya album till sitt rum. Det kändes som ett erkännande om något! Här kommer i alla fall de sista sidorna i det nu när det är återfunnet!

onsdag 5 mars 2008

fler sidor från minialbumet





Jag kan inte hitta det riktiga albumet men dessa sidor finns i datorn i alla fall. Albumet fanns ju igår men nu är det som bortsprunget... hallå? De mönstrade papperen och etiketterna kommer från Déjà Views som finns hos Reprint. Och där finns stämplarna också!

tisdag 4 mars 2008

Nu tror jag att jag landat




Nu tror jag att jag landat på alla möjliga vis. Jag hade med Ali Edwards nya bok life artist på resan och blev inspirerad såklart. Jag har gjort ett ganska snabbt minialbum till storbusen med de väsentligaste delarna från resan. Stommen är ett jättebra minialbum från Reprint där sidorna innuti är 15,3*15,3 cm. Jag skrev ut mina foton direkt från photoshop och valde direkt höjden 15,3. Väldigt smidigt att inte behöva skära till någonting! Jag försökte skriva ut en bild på själva albumframsidan också men den var för tjock för det så skrivaren matade inte fram. Jag valde att använda den ändå och därför ser man storbusen i öknen högst upp. Här kommer de två första sidorna i albumet, resten kommer senare!