tisdag 29 januari 2008

låång städning och lite till


Jag har städat och städat bland scrapsakerna så till den milda grad att jag inte hittar min layout med stövlarna. De riktiga stövlarna har jag dock kvar, tack och lov! Det värsta är att nu när jag scrappat lite igen så syns det inte att jag städat. Jag bara vet att i lådorna är det mycket bättre ordning. Jag har också försökt stoppa ner mina högar med papper i pappersvagnen. Jag har sett att en del har en scrapbudget utifrån hur många layouter de scrappar. Jag måste ha en variant som går ut på att jag får köpa nya papper när jag använt upp papper så att mapparna i min pappersvagn går att få upp och ner och det är, t ex en halv cm över på ett ställe mellan mapparna. Just nu går inte alla mappar få ner. En sitter liksom fastkilad och sticker upp över de andra. Känns lite osunt på något vis. Ja,ja förutom städning har min lillbuse fyllt 3 år och vi har haft trevligt släktkalas här i lördags. Lillbusen står på tur att scrappas från helgens foton men först ut blev en liten prinsessa som var med på kalaset.

onsdag 23 januari 2008

Jag städar fortfarande



Men jag kom på att det bästa sättet att städa bort det här fotot som legat på skrivbordet sedan oktober var att sätta det på en layout. Så med arbetsrummets bästa för ögonen och i ordningens namn har jag offrat mig och scrappat min tårtkletige lillbuse. Det var nästan inte roligt alls ;-) Får se om han blir lika gräddig på lördag, då han blir 3 hela och alldeless väldigt många år, för att vara en bebis.
Den svarta ramen och svirvelhörnen är två av mina stämplar och finns hos Reprints åteförsäljare.

anni - bebisgalen o scrapgalen, borde vara städgalen

tisdag 22 januari 2008

Kaos

Om någon undrar vad jag gör på scrapfronten så är det städning som gäller här. Sedan formexförberedleserna och upp och nerpackningen ligger allt möjligt i stora högar huller om buller. Färdiga layouter blandat med scrap och kletiga stämplar... Det brukar bli år det här hållet ibland men nu är det riktigt illa. Jag är väl galen som visar upp det så här men tänkte passa på och utmana några att göra detsamma. Alltså! Carina, Jenny och Laila hur ser din scrapplats ut just nu? Inget fuskfixande, var lika modig/galen som jag nu!

anni städgalen

lördag 19 januari 2008

Det får bli gardiner idag..

Jag har inget scrappat att visa upp för det jag gjort är kvar på formex. Tänkte att de som vill får se mina nästan nya gardiner istället. Ni som inte vill får blunda snabbt! Jag såg tyget på en liten bild i Åhlens reklamblad i höstas och tänkte som om Ferdinand på jul att "Det ska jag ha". Sedan var det bara att vänta in det och nu finns det här i ett vardagsrum nära mig.

fredag 18 januari 2008

Ikväll blir inget scrappat!

Första kvällen på nästan två veckor när inget scrappigt alls blir av här! Beror på att jag varit på formex idag och demat i Reprints monter och känner mig ganska scapnöjd. Det var jättekul och det finns så mycket fint på mässan att jag skulle kunna shoppa ihjäl mig om jag nu skulle shoppa - men det gör jag ju inte. Jag tror att maken deckat i lillbusens säng, ska se om han vill titta på nån film..

anni - scrapgalen, imorgon igen

torsdag 17 januari 2008

Nu kan det regna!!!

Åååååååhhhh, jag har dom! Jag såg dessa i en inredningstidning i höstas och tänkte att så´na ska jag ha när det är regnit och vi är ute med båten. Jag har bara sett några enstaka par i fel storlek sedan dess och det har verkat omöjligt att få tag på några. Men igår råkade jag gå på ett par igen. De var också i fel storlek men expediten såg at det fanns ett par i min storlek i Vällingby. Så där har jag varit efter jobbet idag. Frågan är bara nu hur jag ska motivera att ha dem på min i morgon på Formex och i natt när jag sover och alla dagar intill tidens slut? Jag borde nog ha ett par till i reserv när dessa nöts ut. Hojta om ni ser några i stl 41!!!

onsdag 16 januari 2008

Efterlyses: Akrylblock

Jag kan inte hitta mina akrylblock. Jag har letat överallt utom i Quickkutz-die pärmen men där kan de inte vara. Jag börjar tro att lillbusen stoppat dem i munnen och svalt dem. Är det rimligt? Vi testar det som en hypotes! 1. Stoppar han saker i munnen fortfarande fast han fyller 3 om en dryg vecka? Jo då, varje dag! Skulle han ta mammas saker som han inte får? Äum, givetvis gärna! Är han konstig i magen så att vi får ge honom lösande? Hjälp!!! Jag behöver en kirurg eller köpa nya akrylblock!!
Nu har jag bara mitt 10*15 och det känns onödigt bångligt när man stämplar något som t ex är 1*1,5 cm... dessutom kletar Tack´n peelet fast i papperet om man råkar vicka på akrylblocket. Om papperet råkar vara ett foto blir det inte fint när bilden försvinner. Annars är Tack´n peel nästan en lika bra uppfinning som internet...
Vad gör man för att få en ganska stor liten kille att inte stoppa allt i munnen?! Det är inte maken jag menar;-)

anni - städgalen

tisdag 15 januari 2008

En ganska underlig lo

Nu för tiden tycker jag ju om (nästan) alla färger men jag måste säga att gult och jättegrönt är svårt. De syns så mycket på nå´t vis. Här mumsar storbusen på glass i Spanien. Etikettstämpeln i hörnet är min och allt på lo:n kommer från Reprint!

måndag 14 januari 2008

Utmanad!

Min kära vän Cina har blivit med blogg i helgen och har utmanat mig att visa hur mitt kylskåp ser ut nu:

Risken är väl att ni tror jag fuskar men de var faktiskt tömda och avstädade till jul och har hållit sig nästan så.
Den mörka rektangeln är en av Star Wars-magneterna som vi hade som godispåsepresent på storbusens kalas i våras och den har visst hittat tillbaka. Under hösten har veckoplaneringen från Storbusens skola haft given plats på kylen för att vi ska komma ihåg när vad ska med. Det har också suttit en mycket fin teckning med spöken och en spökhund i en källare med trappa och andra mer sporadiska komma-ihåg-saker.
Eftersom vi egentligen inte vill ha något på kylskåpen borde vi ordna något annat system. Kompisen E i Västerås hade satt upp 5 jättefina kom-ihåg-tavlor i sin hall, en per familjemedlem, men vi har inte det utrymmet någonstans tycker jag.
Önskas: Trolleripulver som får hallen ( och kanske scraprummet ) att växa! Alternativt ett större hus, fast helst på samma plats...
Jag utmanar Theresa och Laila att visa upp sina kylskåp!









söndag 13 januari 2008

oj, vad jag scrappat!




Dagens senaste layout ovan. Det är en scraplift av en lo som jag sparat i huvudet ett par år. Jag tycker lillbusen blev så söt på kortet. Håller på och gör lo:s till Reprinttjejernas monter på mässan och eftersom jag inte haft det senaste materialet (läs mina stämplar!) så många dagar så har jag scrappat för fullt så fort jag kommit åt de senaste dagarna. Jag misstänker att maken börjar tröttna lite smått, fast han säger fortfarande att det blir fint när jag frågar. Kan i och för sig förstå hur det kan vara att vara barn o visa upp något för en stressad förälder som slänger en blick för han tittar inte så där värst noga får jag nog påstå innan han säger "fint" - nyttig läxa för mig vad det gäller buskillarna!

torsdag 10 januari 2008

Tjoho vad spännande!

Jag fick ett stort kuvert i brevlådan idag med ett innehåll som hade den här loggan med på en kant. Det var mina stämplar som jag mecklat ihop åt Reprint. De kommer vara med på Formex nästa vecka - känns spännande och lite skrämmande som min kära make brukar säga om både det ena och det andra... Jag kommer också vara där hos Reprint i deras monter och dema o scrappa loss några gånger så nu håller jag på och bekantar mig med mina stämplar. Funderar på att sova med den jag tycker blev finast precis som storbusen sover med sin nya pokemonkortsburk med eldapan från snälla mormor... go´natt!

onsdag 9 januari 2008

En liten pyjamasfia på besök

Det här är en riktigt go liten pyjamasfia på nyårsdagen. Alla vi här hemma är så förtjusta i dig lilla M. Hoppas vi ses snart igen!

tisdag 8 januari 2008

Bästa sättet att få uppmärksamhet?


Bästa sättet att få uppmärksamhet från många är kanske att gå ut med de blå tossarna på sig. På ett par minuter visade det sig att det fanns hur många hjälpsamma människor som helst som inte ville att jag skulle gå runt och se så tokig ut. Det känns skönt att veta att människor bryr sig ;-)!
Varför gick jag runt med dem då? Jo, för att jag såg när jag satte på mig dem på storbusens skola att jag hade rejält med äckligt hundbajs på båda stövlarna och jag ville inte få det i bilen. Det var mindre kul att ta av sig tossarna sedan men då gjordes det på en säkrad plats...

söndag 6 januari 2008

Försvunnen i snön..

..i Sälen. Oj, vad det har snöat i flera dagar! Men nu är vi på väg tillbaka hemåt igen. Båda buskillarna har åkt utför med pappa och vi har haft roligt tillsammans med syrrans familj o lillebror med sambo. Av min svåger har jag lärt mig att man inte ska göra handbromsvändning när det är kallt och att det är bra med bra bilförsäkring (när man behöver hjälp att få loss handbromsen igen). Det är roligt att vara borta men jag skulle gärna slippa hemresan - någon som kan teleportera mig hem?